IZAĐI, MALA: Studenti sa severa KiM imaju poruku za Kurtijeve okupatore i specijalce

Novosti online

08. 06. 2023. u 11:47

STUDENTI Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su se ispred opštine Zvečan i kordona Kfora pojavili sa majicama na kojima piše “Izađi mala”.

ИЗАЂИ, МАЛА: Студенти са севера КиМ имају поруку за Куртијеве окупаторе и специјалце

Foto: Novosti

Na ovaj način oni su poslali poruku i poziv lažnim gradonačelnicima i specijalcima Kurtijeve Kosovske policije koji već 11 dana protivpravno i nasilno blokiraju opštinu, da napuste ovu instituciju. 

U to ime, okupatorima su otpevali i nezvaničnu himnu protesta “Izađi, mala” koja se orila ispred kordona Kfora i opštine Zvečan.

U ime studenata, okupljenima se obratila Margareta Smiljanić.

- Situacija kojoj svedočimo svakoga dana iziskuje naše ujedinjenje, odgovornost ali i podršku koja je potrebna našim sugrađanima u Kosovskoj Mitrovici i na severu KiM. Mislim da ovi mladi ljudi koji su oko nas pokazuju jednu dobru lekciju svima nama, a to je kako je boriti se za svoj opstanak, ali i ostanak svog naroda. Svima nama je potrebna kuća u kojoj živimo, ali samo porodica uz podršku stvara dom. Ja hoću danas da vam kažem da su studenti tu i da vam pružaju podršku da vaš dom odbranite, da ostanete u svojim kućama i da smo uvek tu za vas!

BONUS VIDEO: KLINCI IGRAJU BASKET ISPRED KORDONA - Kforovci posmatrali, ali nisu hteli da šutiraju na koš

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024