ŠEŠELJ UPOZORAVA: Cilj protesta je da obezglave Srbiju, potčine i na kraju zgaze - Vučić ne sme da popusti

Novosti online

04. 06. 2023. u 19:45

ALEKSANDAR Vučić je potpuno svestan da ni po koju cenu ne sme da popusti ovom ološu koji upućuje političke zahteve u nameri da se bez ikakvih izbora dočepa vlasti, smatra predsednik SRS Vojislav Šešelj.

ШЕШЕЉ УПОЗОРАВА: Циљ протеста је да обезглаве Србију, потчине и на крају згазе - Вучић не сме да попусти

Foto: Z. J. Mačak/Novosti arhiva/Tanjug/Rade Prelić

Lider radikala kaže da bi eventualno Vučićevo popuštanje pred napadima prozapadnog dela opozicije značilo kraj budućnosti Srbije:

- Ja mislim da je Aleksandar Vučić potpuno svestan da ni po koju cenu ne sme da popusti ovom ološu koji upućuje političke zahteve u nameri da se bez ikakvih izbora dočepa vlasti.

Svima je već jasno da iza ovih demonstracija stoje zapadne obaveštajne službe, da im je cilj da Srbiju obezglave, potčine i da je na kraju zgaze. Naravno, to je do toga dovelo što Vučić ni po koju cenu nije hteo da prizna nezavisnost tzv. Kosova i što ne dozvoljava da tzv. Kosovo bude primljeno u Ujedinjene nacije.

Odavno je jasno da su ove demonstracije sinhronizovane sa događajima na severu Kosmeta, gde je srpski narod bio na žestokom udaru. Vučić je svestan da, kada bi slučajno popustio, to bi bio kraj ne njegove politike, ne njegove stranke, nego kraj Srbije kao ozbiljne države i sasvim sam ubeđen da on neće popustiti. I ne treba da popusti.

Vučićeva poruka Zapadu i domaćim izdajnicima i svim kolebljicima kojih verovatno ima i u vrhu vlasti je da nema popuštanja ni po koju cenu. A ja sam ga dovoljno upoznao za ovih 30 godina koliko se poznajemo da znam da neće popustiti i da ga ništa ne može pokolebati.

Zapad treba da shvati da je Srbija slobodna i čvrste kičme, da ponosno gleda u budućnost, i da je spremna da brani sve svoje interese i srpski narod gde god on živi. A oni koji iznutra rovare i traže strane interese, svesni su potpuno da ih narod neće i da se nikad ne može ponoviti peti oktobar.

Nikad se ne može desiti da šljam i ološ ispliva na površinu i preuzme vlast. Ima kolebljivaca, naravno, ali te kolebljivce treba napokon podsetiti, ko god iznutra rovari i pravi probleme, ko je u dosluhu sa srpskim izdajnicima, da može u pogodnom trenutku da napusti svoj tabor, kome je lična karijera važnija od budućnosti Srbije treba da pakuje kofere i da izađe iz institucija sistema pa nek se snalazi na toj drugoj strani koja mu je privlačnija - ocenio je Šešelj.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati