ZA ISTORIJU: Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe

Novosti online

31. 05. 2023. u 20:40

AMERIKA je sankcionisala tzv. Kosovo zbog "nepotrebne krize". Krive lažnu državu za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe.

ЗА ИСТОРИЈУ: Америка санкционисала тзв. Косово, криве их за ескалирање тензија које су довеле до напада на НАТО трупе

Foto: Printskrin/CNN

Po prvi put u istoriji dogodilo se to da Amerika okrivi vlast u Prištini za nemire koji su se dogodili, a da se pritom to prikaže na televiziji CNN.

Foto: Printskrin/CNN

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za CNN danas da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava:

- Ljudi na severu su odlučni da se na miran način bore za svoja prava. Oni samo hoće da prežive, da sačuvaju svoja imena i prezimena, svoju veru. Da žive tu gde su živeli oduvek. Moja molba je da sve rade mirno, da sačuvaju mir i stabilnost za sve. Moramo da pričamo sa Albancima, kako bismo postigli dogovore u budućnosti. Ali još jednom pozivam međunarodne organizacije da preduzmu akciju protiv onih koji su tvrdoglavi, preduzimaju opasne akcije na terenu, i ugrožavaju mir i stabilnost - zaključio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (38)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo