Zbog događaja na severu Kosova i Metohije napeto i u Kosovsko - pomoravskom okrugu

J. S.

26. 05. 2023. u 16:13

Stanovnici Kosovsko - pomoravskog okruga čije je sedište Gnjilane kažu za Novosti da se oseća napetost, ali da za sada nema nikakvih događaja zbog kojih se može reći da je situacija drugačija nego inače.

Због догађаја на северу Косова и Метохије напето и у  Косовско - поморавском округу

Foto: J.S.

 - Pojedini Srbi koje smo danas sreli kako šetaju po gradu kada su čuli  za situaciju na severu bukvalno su se razbežali i vratili svojim kućama u susednim srpskim enklavama.

Strah je stalno prisutan, ali događaji poput ovih današnjih izazivaju zebnju - pričaju Srbi koji žive u Gnjilanu.

Srbi iz Gnjilana ne kriju da je situacija na severu proizvela zebnju i strah kod Srba u Gnjilanu i okolini. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni