PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA: Jevtić: - "Ustavni sud ocenio da je Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava"

Novosti online

23. 05. 2023. u 21:05

GRADONAČELNIK Štrpca Dalibor Jevtić objavio je danas da je Ustavni sud tzv. Kosova ocenio da je jedan od okrivljenih u slučaju "Brezovica" Jadran Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava.

ПРАВДА ЈЕ СПОРА, АЛИ ДОСТИЖНА: Јевтић: - Уставни суд оценио да је Костић неосновано у притвору и да су му повређена људска права

FOTO D.Z.

Jevtić je na svomn Fejsbuk profilu objavio odluku Ustavnog suda uz opasku "pravda je spora, ali dostižna" i da "istina, baš kao i voda, uvek pronađe svoj put".

- Ustavni sud proglasio prihvatljiv zahtev jednog od okrivljenih za puštanje iz pritvora. Istina, kao i voda, uvek nađe svoj put - poručio je Jevtić. 

Dodao je da je Ustavni sud objavio presudu po žalbi Kostića. 

- Ustavni sud  danas je objavio presudu na osnovu žalbe jednog od optuženih u slučaju ”Brezovica”, Jadrana Kostića, koji se još uvek nalazi u pritvoru od decembra 2021. godine. Dakle ono o čemu govorimo već neko vreme je sada ovom odlukom Suda dobilo potvrdu. Jadran Kostić, i čvrsto verujemo i svi ostali koji su još uvek u pritvoru od decembra 2021. godine, su protiv pravno i uz kršenje osnovnih ljudskih prava, odvojeni od svojih porodica godinu i šest meseci - istakao je Jevtić.

Dodao je da je žalba koju je podneo Kostić predata još juna prošle godine.

- Trebalo je puno vremena, strpljenja ali vere da će pravda ipak na kraju pobediti, da će osnovna ljudska prava Jadrana Kostića i ostalih naših kolega, komšija, prijatelja, biti na kraju ipak ispoštovana. Ne ulazeći u sam sudski proces oko kojeg suđenje još uvek nije ni počelo, osećam obavezu da i u ime porodice Kostić, da u ime porodica ostalih koji se još uvek nalaze u pritvoru, u ime hiljade građana koji su na nekoliko protesta pozvali na pravdu i za našeg Bracu, Miju, Koleta, Laleta, Kurtu, Raifa, Dragomira - poručio je Jevtić.

On je dodao da se postavlja se pitanje i danas kako je moguće da neko ko puca u decu, u ljude, kako je moguće da takvi budu brzo pušteni iz pritvora.

- Dok oni koji su ugledni i poštovani građani našeg društva nemaju, i u okviru važećih zakona, prava da budu tretirani na način koji to upravo zakoni i predviđaju? Kako je moguće da bivši direktor urbanizma Dimitrije Račićević bude optužen za izdavanje dozvola u jednom procesu pred sudom, i da sa druge strane bude optužen za neizdavanje dozvola pred istim tim sudom? Postoji još puno drugih pitanja. Verujući u pravdu, insitiraćemo na njoj. Strpljivo. Na ovu i druge teme ću uskoro govoriti baš kao što sam i obećao - istakao je Jevtić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a