JEREMIĆ IMA FIRME U PORESKIM RAJEVIMA: Lider Narodne stranke suvlasnik i direktor u dve svetske kompanije

Novosti online

14. 05. 2023. u 09:34

PREDSEDNIK Narodne stranke Vuk Jeremić suvlasnik je, savetnik i istaknuti član broda direktora u dve svetske kompanije. Jedna od njih nalazi se u američkom poreskom raju, državi Delaver, dok se druga, iz Sinsinatija, bavi proizvodnjom vakcina...

ЈЕРЕМИЋ ИМА ФИРМЕ У ПОРЕСКИМ РАЈЕВИМА: Лидер Народне странке сувласник и директор у две светске компаније

Foto promo

Prema dostupnim podacima, Jeremić je suvlasnik i savetnik Adit Edtech Aquisition korporacije, kako navodi stranica američke Provizije za hartije od vrednosti i razmene.

U pitanju je deoničarska korporacija koja posluje javno, u poreskom raju Delaveru, a kako je navedeno, Jeremić u njoj poseduje 7.500 deonica.

Foto: Printskrin

Kako je navedeno na veb stranici Blue Water Biotech kompanije, koja se bavi razvojem i proizvodnjom vakcina i pilulama za rast kose, Jeremić je član borda direktora. I ova kompanija nalazi se na američkoj berzi.

Foto: Printskrin

Na ovoj poziciji nalazi se od novembra 2022. godine.

Pljačke Jeremića i Hantera Bajdena

Podsetimo, Jeremić umešan je u aferu trgovine uticajem u čijem su središtu članovi porodice aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena - tvrde predsedavajući Odbora za nadzor američkog Predstavničkog doma Kongresa Džejms Komer i njegove kolege iz redova republikanaca.

Oni su, na osnovu bankarskih listinga, objavili složenu korupcionašku šemu u kojoj se nalazi i Jeremić, koji je 2015. i 2016. godine, lobirajući za mesto generalnog sekretara UN, održavao veze sa porodicom Bajden. Republikanci tvrde i da je on deo složenog korupcionaškog proboja kineskih kompanija, pa i same Komunističke partije Kine u vrh američke politike. Odbor je, kako kažu, pisao i Jeremiću, ali je on odbio da sarađuje.

SVe o toj aferi čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (326)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja