ZA VREME NJIHOVE VLASTI UBIJEN JE RANKO PANIĆ: Danas pozivaju na proteste "protiv nasilja" i traže ostavke

Novosti online

08. 05. 2023. u 13:44

MAGACIONER iz Mladenovca Ranko Panić (41), izbeglica iz Korenice i pristalica Srpske radikalne stranke, teško je povređen 29. jula u Beogradu tokom protesta protiv hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića, a preminuo je 15. avgusta.

ЗА ВРЕМЕ ЊИХОВЕ ВЛАСТИ УБИЈЕН ЈЕ РАНКО ПАНИЋ: Данас позивају на протесте против насиља и траже оставке

Foto: Printskrin

Kako tvrde radikali, Panić je umro od povreda koje je zadobio na mitingu, dok je beogradska štampa prenela izveštaj sa obdukcije u kom se navodi da je umro od posledica jakog udarca u stomak. Prema tim navodima, Paniću je puklo debelo crveo, usled čega je dobio sepsu, ali još nije utvrđeno da li je kobni udarac nanet rukom, nogom, kolenom ili se povredio na neki drugi način.

Okružno javno tužilaštvo naložilo je da sudsko-medicinski odbor uradi veštačenje "na okolnosti vrste i težine povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka i uticaja na Panićevu smrt". Portparol tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je to učinjeno da bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je Panić umro:

- Da se traži od istražnog sudije da se odredi medicinsko veštačenje i da se uđe u tu proceduru istražnih radnji - to je regularna procedura kada stigne obdukcioni nalaz.

Ovaj slučaj dospeo je u javnost bez prethodnog oglašavanja policije ili drugih nadležnih organa, tako što su ga predstavnici Srpske radikalne stranke izneli u medije i za govornicama u Skupštini Beograda i republičkom parlamentu. Posle jednoipomesečne letnje pauze srpska skupština nije mogla da počne sa razmatranjem dnevnog reda, jer su radikali tražili da se prvo rasvetli Panićeva smrt. Tek onda Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem čelu je socijalista Ivica Dačić, saopštilo je da je formiralo radnu grupu koja će ispitati dešavanja na protestu radikala.

Samo ubistvo navodno je bilo sakriveno i 20 dana nijedan medij nije smeo da objavi da je Ranko Panić mrtav, dok RTS vest nije objavio čitavih mesec dana.

Izveštaj policije potvrdio je da je Ranko Panić tokom demonstracija zadobio povrede usled preterane i neopravdane upotrebe sile od strane pripadnika niškog odreda žandarmerije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini