SRAMNA IZJAVA KAMBERIJA UOČI PREGOVORA O ZSO: Srbija se nada da da će i dalje imati Kosovo kao koloniju

Novosti.online

02. 05. 2023. u 12:53

UOČI sastanka srpskog predsednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na kojem bi trebalo da bude predstavljen statut ZSO, albanski poslanik u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi izneo je sramne optužbe, te rekao je da je reciprocitet politički i strateški cilj Albanaca.

СРАМНА ИЗЈАВА КАМБЕРИЈА УОЧИ ПРЕГОВОРА О ЗСО: Србија се нада да да ће и даље имати Косово као колонију

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kamberi se u intervjuu za Radio Kosovo, požalio na, kako navodi, „žestoku diskriminaciju“ od strane srpskog državnog vrha, sa kojom se, dodaje, skoro svaka generacija Albanaca suočila.

- To se odrazilo na (tzv.) Kosovo, posebno kroz varvarske zločine koji su se desili u poslednjem ratu. Dakle, sva ta politička i vojna mašinerija, koja je deceniju ugnjetavala (tzv.) Kosovo, po završetku rata, u najvećem delu je bila koncentrisana u Dolini - poručio je.

Kaže da se Albanci i dalje suočavaju sa „istom praksom diskriminacije, imperijalističke i hegemonističke politike, za koju Srbija i dalje misli i nada se da će primeniti na Albance, posebno na (tzv.) Kosovo“.

- Nažalost, i pored toga što smo ušli u treću deceniju 21. veka, politička elita u Srbiji još uvek nije shvatila da je vreme kolonija prošlo… Srbija, nadajući se da će i dalje imati (tzv.) Kosovo kao koloniju, nastavlja sa svojom politikom koja je apsurdna, anahrona, to je politika zasnovana na mitovima i mitologiji prošlosti - smatra Kamberi.

(Kossev)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)