VUČIĆ: Radi se u okviru dijaloga na pitanju vizne liberalizacije za Srbe sa KiM

Tanjug

13. 04. 2023. u 15:42

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas da se na pitanju vizne liberalizacije, koja bi obuhvatila i Srbe sa Kosova i Metohije, radi u okviru dijaloga između Beograda i Prištine.

ВУЧИЋ: Ради се у оквиру дијалога на питању визне либерализације за Србе са КиМ

Foto: G. Šljivić

Na konstataciju novinarke da građani Srbije imaju viznu liberalizaciju od 2009, te da se najavljuje da će prištinske institucije to dobiti sledeće godine, a da Srbi sa KiM sa prebivalištem na KiM, to nemaju, te da li Vlada Srbije može nešto da uradi, Vučić je rekao da se radi na tome u okviru dijaloga.

- To pitanje smo postavljali od početka i nikada nam to nisu dali upravo zbog njihove želje da pokažu da je Kosovo suverena država i zato su to odbijali, ali sada u okviru dijaloga već na prvoj sesiji baš to pitanje smo pomenuli kada su oni počeli da govore o viznoj liberalizaciji. Mislim da je gotovo nemoguće da isključe Srbe sa KiM, a koji ne žele da budu nečiji tuđi državljani, tako da ćemo nekakva rešenja da tražimo i verujem da ćemo uspeti da nađemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, ne misli da će to biti sutra, ali veruje da će do kraja godine uspeti da se pronađe nekakvo rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (260)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)