NASTAVAK KURTIJEVOG TERORA: Doktoru Todoroviću pritvor do 30 dana

D. Z.

08. 04. 2023. u 21:29

NIKOLI Todoroviću doktoru iz Beograda kojeg su pripandici kosovske policije uhapsili juče popodne na administrativnom prelazu Jarinje određen je pritvor do 30 dana.Kako je Novostima izjavio advokat Miloš Delević, Todoroviću je određena mera sudskog pritvora zbog navodno mogućeg bekstva jer nije stanovnik Kosova.

НАСТАВАК КУРТИЈЕВОГ ТЕРОРА: Доктору Тодоровићу притвор до 30 дана

FOTO D.Z.

Kako je "Novostima" izjavio advokat Miloš Delević, Todoroviću je određena mera sudskog pritvora zbog navodno mogućeg bekstva jer nije stanovnik Kosova i Metohije.

- Odbijena je čak i mera jemstva koju sma ponudio iako su postojali svi zakonski uslovi za to – istakao je večeras advokat Delević, napominjući da je još neizvesno gde će Todorović biti poslat na izdržavanje zatvorske kazne.

Inače, Todorović je priveden na administrativnom prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu Krsnu slavu.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju pripadnici tzv. kosovske policije zaustavili su Todorovića zbog nedostajuće dokumantacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga.

Iz Kancelarije za KiM ističu da je reč o još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića kako navode iz Kancelarije za KiM, izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od dvanaest, osam i pet godina i to na Slavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave