KURTI KAPITULIRAO PRED SRBIJOM: Tahirijeva napala premijera lažne države

Novosti online

19. 03. 2023. u 13:08

BIVŠI glavni pregovarač tzv. Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri je reagovala na jučerašnji sastanak u Ohridu, i rekla je da je premijer lažne države Aljbin Kurti prihvatio sporazum bez priznanja, sa pravom na udruživanje i autonomiju za Srbe.

КУРТИ КАПИТУЛИРАО ПРЕД СРБИЈОМ: Тахиријева напала премијера лажне државе

Foto: Profimedia

Ona je na Fejsbuku pozvala poslanike da ne glasaju za ovaj sporazum i da ne dozvole "kapitulaciju Kosova pred Srbijom".

- (tzv.) Kosovo je dobilo rat protiv Srbije, premijer Kurti je istorijski i strateški izneverio (tzv.) Kosovo za stolom. Prihvatio sporazum o nepriznavanju sa Srbijom, uz udruživanje i autonomiju za srpsku manjinu. Skupština (tzv.) Kosova i poslanici moraju da isprave ovaj istorijski neuspeh ako ovaj sporazum ne bude usvojen; da ne dozvolimo ovu kapitulaciju (tzv.) Kosova pred Srbijom, već da sprovedemo kapitulaciju Srbije u Kumanovu 1999. godine koju smo borbom, krvlju i mudrom diplomatijom Albanaca postigli - napisala je ona na fejsbuku.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)