PETKOVIĆ: Pucao u srpsku decu dok su nosila Badnjak, Priština hoće da ga spasi zatvora

Novosti online

13. 03. 2023. u 12:18

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je advokat koga je angažovala Kancelarija podneo zahtev da se napad na srpsku decu u Gotovuši na Badnji dan prekvalifikuje u pokušaj teškog ubistva, kao i da će epilog biti poznat na novom ročištu zakazanom za 16. mart.

ПЕТКОВИЋ: Пуцао у српску децу док су носила Бадњак, Приштина хоће да га спаси затвора

Foto Tanjug

- Tzv. tužilac iz Uroševaca pokušaj ubistva srpske dece u Gotovuši na Badnji dan kvalifikovao je kao "izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja". Kao da je pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povredio Stefana i Miloša - naveo je Petković na Tviteru.

- Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju dela, u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je reč o čoveku koji je pucao u srpsku decu dok su nosila Badnjak s namerom da ih ubije - dodaje direktor Kancelarije za KiM.

- Zbog toga je advokat kog je angažovala Kancelarija za KiM podneo zahtev da se delo prekvalifikuje u pokušaj teškog ubistva, a epilog će biti poznat na novom ročištu koje je zakazano za 16. mart. O čitavom slučaju obavestićemo i međunarodne predstavnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)