LAZOVIĆ PLJUJE SRBIJU, "DVERI" PRAVE EVROPSKI ZAOKRET: Šta se dešava tokom posete poslanika Evropskom parlamentu

Novosti online

07. 03. 2023. u 15:03

ŽIVOTA Starčević, poslanik Jedinstvene Srbije, koji se kao član delegacije Narodne skupštine nalazi u poseti Parlamentu Evropske unije, izvestio je javnost o ponašanju opozicionih poslanika koji su takođe članovi državne delegacije u Strazburu.

ЛАЗОВИЋ ПЉУЈЕ СРБИЈУ, ДВЕРИ ПРАВЕ ЕВРОПСКИ ЗАОКРЕТ: Шта се дешава током посете посланика Европском парламенту

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Sava Radovanović

Starčević kaže da je na iznenađenje mnogih primetan zaokret u politici "Dveri", jer su predstavnice tog poslaničkog kluba ukazivale na saradnju sa strankama u Evropskom parlamentu i neprestano ponavljale da nisu protiv EU, već da su stranka evroskeptika. 

Sa druge strane, Radomir Lazović iz zeleno-levog kluba je konstantno vređao sopstvenu zemlju pred poslanicima Evropskog parlamenta.

- Delegacija NSRS od 20 poslanika, u kojoj su predstavnici 13 poslaničkih grupa, danas i sutra su u studijskoj poseti Parlamentu Evropske unije. Članovi delegacije imaju priliku da razgovaraju sa potpredsednikom EP Mihaelom Šimčikom, Matježom Nemecom i Bilčikom, koizvestiocima za Zapadni Balkan i Alesandrom Moreti, šeficom delegacije POSP-a ispred EP, i Dejvidom Mekalisterom, predsednikom spoljnopolitičkog odbora EP - istakao je Starčević.

On je rekao da je ta poseta dobra prilika da se poslanici upoznaju sa radom i poslanicima EP.

- Naravno da je to prilika da se brani država Srbija, da se pomogne rukovodstvu Srbije u teškoj geopolitičkoj situaciji tako što će se braniti i zastupati državotvorni stavovi, da se sagovornici uvere u političko jedinstvo poslanika oko osnovnih državnih interesa, da se evropski poslanici argumentima ubede da imaju izbalansiraniji odnos prema Srbiji, da ne postavljaju nemoguće uslove pred našu državu. Naravno da je to prilika da se pokaže jedna lepša slika Srbije - rekao je on, i dodao da su predstavnici parlamentarne većine to sve vreme i činili u svojim izlaganjima.

- Ali je Radomir Lazović iz zeleno-levog kluba pokazao koliko "voli" Srbiju pa je sve najgore govorio o Srbiji. Lazović to inače čini i u Skupštini, ali je ovde u Briselu prevazišao sebe. Prvo je sinoć bojkotovao sastanak sa našom ambasadorkom pri EU Anom Hrustanović, verovatno spremajući saopštenje koje je jutros rano, pre svih sastanaka, i mimo bilo kakvog protokola objavljeno u listu Danas i u kome je najavio svoj performans - rekao je Starčević, i dodao:

- Na sastancima sa Nemecom i Moreti Lazović je govorio je da je Srbija autokratska zemlja, da u njoj vlada hibridni režim, da u Srbiji ne vlada vladavina prava, da je Srbija korumpirana država, da je parlament uzurpiran od strane vladajuće većine, i još bezbroj laži i bljuvotina o svojoj zemlji. Pritom, kada sam rekao predstavnicima EP da su upravo mogli čuti kampanju dela opozicije, da i posle 6 meseci nisu naučili naše Skupštinske procedure, da su u Narodnu skupštinu Republike Srbije ušli samo zahvaljujući tome što je cenzus snižen na 3% i da je problem opozicije to što nema politiku i da zato nema podršku u narodu, on je skakao, tražio reč i pokušao da prekine izlaganje, što mu naravno nije uspelo. Slušajući Lazovića i pojedine pomislio sam da su Rezolucije EP još i dobre za Srbiju kada nas ovakvi poslanici zastupaju u međunarodnim institucijama. Bruka - zaključio je Starčević.

BONUS VIDEO: ZABORAVILA DA SU ONI TADA BILI NA VLASTI - Đurđević Stamenkovski isprozivala saborce iz opozicije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)