KURTIJEVA SKANDALOZNA ODLUKA IZAZVALA REVOLT: Srbi odmah reagovali, neće da trpe nasilje prištinskog diktatora

Novosti online

06. 03. 2023. u 19:40

SRPSKA lista oglasila se povodom namere diktatorskog režima Aljbina Kurtija u Prištini da nametne da srpski gradonačelnici i svi Srbi kada koriste službene mejlove u okviru "institucija" na Kosovu i Metohiji promovišu terorističku OVK i istakla da se radi o još jednom vidu institucionalnog pritiska i diskriminaciji srpskog i ostalih naroda.

КУРТИЈЕВА СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА ИЗАЗВАЛА РЕВОЛТ: Срби одмах реаговали, неће да трпе насиље приштинског диктатора

Foto: Profimedia

Saopštenje Srpske liste o skandaloznoj odluci Kurtijevog režima prenosimo u celosti:

U nameri da se svim zajednicama na Kosovu i Metohiji nametne jednostrano viđenje prošlosti na ovim prostorima bez ikakve najave, zakonoskog osnova ili traženja saglasnosti kosovske institucije su nametnule da se u potpisu službenih mejlova zaposlenih pa i Srba, Bošnjaka, Goranaca i ostalih nalazi slika vođe OVK Adema Jašarija, Šaban Jašarija i Hamez Jašarija u crveno-crnom okviru sa ucrtanim glavama orla naličjem na albansku zastavu.

Da pojasnimo, diktatorski režim Aljbina Kurtija zloupotrebom institucija želi da nametne da srpski gradonačelnici, poslanici, i svi Srbi kada koriste službene mejlove u okviru institucija na Kosovu i Metohiji promovišu OVK i njene vođe, i pored dobro poznatog stava srpskog naroda o toj organizaciji.

Ovo je još jedan vid institucionalnog pritiska i klasičan primer diskriminacije srpskog i ostalih naroda koji samo rade svoj posao, a kojima se ne dozvoljava da imaju svoj stav o događajima iz prošlosti.

Nažalost, ovaj logo kojim se veliča OVK i nasilno nameće albanska verzija događaja iz prošlosti je bio podržan od strane i jednog Srbina koji je deo antisrpskog režima Aljbina Kurtija, od nelegalnog ministra Nenada Rašića.

Srpska lista zahteva da se međunarodni predstavnici jasno odrede po ovom pitanju i pokažu da niko nema prava da diskriminiše ljude i nameće jednoumlje na Kosovu i Metohiji, posebno u svetlu krivičnih postupaka koji se vode pred Specijalnim sudom za zločine koji su počinjeni na ovim prostorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri