PETKOVIĆ PORUČIO BESLJIMIJU: Beograd spreman za razgovore, ali nikada neće priznati Kosovo

D.Zečević

05. 03. 2023. u 18:33

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi pogrešno i zlonamerno interpretira spremnost Beograda na dijalog sa Prištinom kao spremnost Srbije da prizna Kosovo.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО БЕСЉИМИЈУ: Београд спреман за разговоре, али никада неће признати Косово

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Beograd jeste opredeljen za normalizaciju odnosa sa Prištinom i stvaranje stabilnog okruženja za ekonomski razvoj čitavog regiona, ali da nikada neće priznati Kosovo i njegov jednostrani i protivpravni akt otcepljenja. I nikada se neće saglasiti sa članstvom tzv. 'Kosova' u UN - saopštio je Petković reagujući na Bisljimijevu izjavu da „Grčka treba da iskoristi to što se Srbija obavezala da prizna nezavisnost Kosova i promeni stav“.

Prema njegovim rečima, „Bisljimi nastoji da lažima izmami promenu stava država koje ne priznaju Kosovo, pokušavajući da im proda rog za sveću i zaboravljajući da te države se pre svega rukovode sopstvenim interesima, a ne interesima i snovima Prištine“.

- Umesto što u inostranstvu traži podršku za separatističke ambicije Prištine, Bisljimi bi trebalo da se, zajedno sa svojim šefom Kurtijem, posveti redefinisanju svoje šovinističke politike i okrene formiranju Zajednice srpskih opština, i to bi, da su im namere imalo dobre, trenutno trebalo da im bude jedina preokupacija - navodi Petković.

Petković ocenjuje da politički lideri u Prištini nemaju više prostora za prazne tirade o demokratiji i nezavisnosti jer, kako navodi, čak i njihovi najveći zapadni sponzori shvataju da je reč o nekredibilnim i neodgovornim ljudima.

- Sama činjenica da, moljakajući za promenu stava pojedinih država nepriznavača, Kurti i Bisljimi zloupotrebljavaju dijalog o normalizaciji odnosa da bi suštinski dodatno destabilizovali region, ali i da bi pokazali koliko su im namere maligne i neiskrene - zaključio je Petković u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja