TEROR NAD SRBIMA SE NASTAVLJA: Priština odbila zahtev oficira za vezu da poseti uhapšene Srbe na KiM

D. Z.

03. 03. 2023. u 14:15

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da su vlasti privremenih institucija u Prištini odbile zahtev oficira za vezu Dejana Pavićevića da u zatvoru u Podujevu poseti uhapšene Srbe Slađana Trajkovića i Miljana Adžića, kako bi se uverio u uslove u kojima se nalaze i poštovanje njihovih prava.

ТЕРОР НАД СРБИМА СЕ НАСТАВЉА: Приштина одбила захтев официра за везу да посети ухапшене Србе на КиМ

Foto: Privatna arhiva

Pavićević je od trenutka hapšenja Adžića i Trajkovića, kako se dodaje u saopštenju Kancelarije za KiM, uputio više zahteva za posetu, a poslednji put 23. februara preko pravnog zastupnika uhapšenih.

- Međutim, postupajuće sudije zabranile su posetu Pavićeviću uz obrazloženje da je “nejasan njegov status” kao i da nisu opravdani zahtevi za posetu. Na ovaj način Priština je još jednom prekršila dogovore iz Brisela, ali i flagrantno uskratila prava srpskih zatvorenika Trajkovića i Adžića - dodaje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i ističe da su posete srpskim pritvorenicima na Kosovu i Metohiji u skladu sa ingerencijama Pavićevića koje su definisane sporazumom o oficiru za vezu u Briselu, a reč je o praksi koja se godinama unazad primenjivala.

O ovom kršenju sporazuma i uskraćivanju prava srpskim pritvorenicima Kancelarija za Kosovo i Metohiju protestnim pismom obavestila je i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka sa jasnim insistiranjem da svojim autoritetom i funkcijom omogući poštovanje sporazuma i od Prištine zahteva da omogući posetu pritvorenicima od strane srpskog oficira za vezu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni