NASTAVLJA SE NASILJE NAD SRBIMA: Optužuju naše ljude umesto da kazne Albanca

D. Z.

03. 03. 2023. u 22:48

Uz upozorenje na nastavak institucionalnog pritiska na građane opštine Štrpce i samu lokalnu samoupravu iz ove opštine ističu da je nakon pokušaja ilegalne gradnje na teritoriji opštine u selu Sevce, od strane biznismena iz Prištine B.M. i opravdanog protesta građana, tužilaštvo u Uroševcu podiglo optužnicu protiv sedmorice građana srpske nacionalnosti, koji su između ostalih prisustvovali protestu 21. maja 2022. godine

НАСТАВЉА СЕ НАСИЉЕ НАД СРБИМА: Оптужују наше људе уместо да казне Албанца

FOTO D.Z.

Naime, iz ove lokalne samouprave ističu da iako je Opština kao institucija preduzela sve pravne korake u ovom slučaju, od same zabrane gradnje do krivične prijave protiv B.M. zbog uklanjanja inspekcijskih traka i nastavka radova, protiv samog prekršioca zakona B.M., od strane nadležnih institucija nisu preduzeti nikakvi koraci, već se to čini protiv nedužnih meštana Sevca.

- Dodatno, Opština Štrpce je dobila dopis od strane Ministarstva prostornog planiranja i infrastrukture, a povodom žalbe B.M., gde se traži da se čitav slučaj ponovo razmatra, a gde je u međuvremenu i sudskom odlukom, i pored spora oko vlasništva nad zemljištem, odlučeno u korist B.M - ističe se u saopštenju opštine Štrpce i dodaje da sve ovo ukazuje na očiglednu nameru da se i protiv odluka izvršne lokalne vlasti, protiv peticije građana koja je jednoglasno podržana od strane Skupštine opštine Štrpce, deluje u korist onih koji sumnjivim metodama žele da ostvare svoje ciljeve.

- Opština Štrpce će se do kraja svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti protiv ovakvih i sličnih slučajeva i u punom kapacitetu stati uz svoje građane koji su neopravdano pozvani na odgovornost. Zajedno, bez obzira na sve, oduprećemo se svim pritiscima – dodaje se u saopštenju za javnost opštine Štrpce i navodi da su nepravda i pritisci kada je ova većinski srpska opština u pitanju - postali svakodnevnica.

- Jasno nam je i zašto je to tako. Predstavnike međunarodnih misija i organizacija na Kosovu ćemo takođe obavestiti o ovom, još jednom, problemu uz veru da će neko napokon da reaguje i stane na put institucionalnom nasilju nad građanima Štrpca - stoji u saopštenju Opštine Štrpce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)