LIDER DSK: Kurti prihvatanjem predloga ispunio želju Srbije, sporazum bez priznanja

Novosti online

27. 02. 2023. u 23:25

LIDER Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljumir Abdidžiku ocenio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti večeras u Briselu prihvatio evropski predlog, čime je ispunjen cilj Srbije, s obzirom ne sadrži međusobno priznanje.

ЛИДЕР ДСК: Курти прихватањем предлога испунио жељу Србије, споразум без признања

DIJALOG Predsednik Vučić sa Boreljom, Lajčakom i Kurtijem, Foto Printskrin RTS

-Izjave premijera, o već prihvaćenom predlogu, koji nije predstavljen skupštini, potvrđuju zabrinutost DSK. Ovaj predlog nije konačan. Može se dvosmisleno tumačiti politički status dve zemlje. Sve osim priznanja – to je bio cilj Srbije, napisao je Abdidžiku na Fejsbuku.

Dodao je da prihvaćeni dokument predviđa i sprovođenje svih dosadašnjih sporazuma – uključujući i Zajednicu srpskih opština, kao i poseban status za SPC.

-Premijer samo treba da se dogovori o datumu osnivanja Zajednice, pošto je prihvatanjem implementacije preliminarnih sporazuma, pristao da je uspostavi, naveo je Abdidžiku.

Dodaje da je stav LSK da je Kurti potpuno pogrešno upravljao procesom dijaloga u poslednje dve godine, što je udaljilo dijalog od pravno obavezujućeg konačnog sporazuma do osnovnog sporazuma, bez priznanja, uz nastavak razgovora u narednom periodu.

-Zaključak - za izbor između takvog sporazuma i eventualne izolacije Kosova, odgovornost je na premijeru, napisao je Abdudžiku.

(kosovo-online.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)