"POVEZUJU NAS NERASKIDIVE VEZE I BRATSKA LJUBAV" Dodik čestitao predsedniku Vučiću Dan državnosti

Novosti Onlajn

14. 02. 2023. u 12:06

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije, povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja.

ПОВЕЗУЈУ НАС НЕРАСКИДИВЕ ВЕЗЕ И БРАТСКА ЉУБАВ Додик честитао председнику Вучићу Дан државности

Foto: Tanjug/Dimitrije Grol

- Poštovani predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspeha u razvoju zemlje - naveo je Dodik u čestitki.

On je istakao da su svi u Republici Srpskoj izuzetno ponosni što je Srbija, sa Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički sve jača i kao takva, veliki oslonac svim Srbima gde god da žive.

- Srbija u Republici Srpskoj uvek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasleđe, poreklo, prošlost, a verujem i svetla budućnost - naglasio je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost Vučiću i državnom rukovodstvu Srbije na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Republici Srpskoj, kao i na novima sa kojima će, kako je naveo, nastaviti da stvaraju uslove za bolji život građana.

- Poštovani predsedniče, sa najboljim željama za jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, primite izraze mog posebnog poštovanja i uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske.

Srbija sutra obeležava Dan državnosti, ustanovljen u znak sećanja na dva važna događaja iz istorije koja su se dogodila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine, koji predstavlja začetak moderne Srbije.

BONUS VIDEO: ČESTITKA DODIKA - Novostima se veruje, list svih generacija

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!