MARKO ĐURIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA HARVARDU: Budućnost Srbije je i budućnost Balkana

Novosti online

12. 02. 2023. u 21:50

AMBASADOR Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić održao je predavanje na Univerzitetu Harvard na temu „Budućnost Srbije i Balkana“.

МАРКО ЂУРИЋ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА ХАРВАРДУ:  Будућност Србије је и будућност Балкана

Foto: Tviter

Obraćajući se studentima postdiplomskih studija na Fakultetu za javnu upravu „Džon F. Kenedi“, profesorima i predstavnicima studentskog Saveta za profesionalni interes u međunarodnim odnosima pri ovom Univerzitetu, Đurić je, između ostalog, ukazao na dramatične promene u karakteru srpske ekonomije, ubrzanu modernizaciju javne uprave i promenjenu paradigmu srpske politike sa fokusom na ubrzani razvoj i saradnju sa svim partnerima, a uz unapređenje odnosa sa SAD kao jednim od ključnih prioriteta.

-Srbija je danas u ključnim segmentima svoje politike okrenuta budućnosti. To je dobra vest i znatno izvan njenih geografskih okvira. Budućnost Srbije jeste uvek bila i budućnost Balkana, a budućnost Balkana danas jeste u sve bližoj saradnji. Temelj te budućnosti počiva na intenzivnijoj ekonomskoj saradnji svih partnera u našem regionu, što, pored ostalog, i jeste ideja vodilja inicijative „Otvoreni Balkan“ koju je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo sa liderima Severne Makedonije i Albanije, podvukao je Đurić.

Tokom boravka u Kembridžu u saveznoj državi Masačusets, ambasador Đurić susreo se i sa direktorkom Centra za evropske studije Univerziteta Harvard Elejn Papuljas, sa kojom je razgovarao o prioritetima naše zemlje i mogućnostima saradnje i razmene studentskog i nastavnog kadra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)