MOJ OTAC NIJE KRIV! Protest porodice Slađana Trajkovića u znak protesta ispred Specijalnog suda u Prištini

Dragana ZEČEVIĆ

06. 02. 2023. u 13:24

Uz transparente „Moj otac nije kriv“ i „Slađan nije kriminalac“ na srpskom i albanskom, članovi porodice uhapšenog Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije osumnjičenog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu, okupili su se juče u znak protesta ispred Specijalnog suda u Prištini

МОЈ ОТАЦ НИЈЕ КРИВ! Протест породице Слађана Трајковића  у знак протеста испред Специјалног суда у Приштини

Foto D.Z.

 Uz transparente „Moj otac nije kriv“ i „Slađan nije kriminalac“ na srpskom i albanskom, članovi porodice uhapšenog Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije osumnjičenog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu, okupili su se juče u znak protesta ispred Specijalnog suda u Prištini gde je trebao da počne saslušanje svedoka. Međutim, kako je rekao advokat Dejan Vasić, istražni postupak koji je trebao da otpočne juče odložen je za 16 februar, dok je proteklog petka prosleđen zahtev da se Slađan dalje brani iz kućnog pritvora.

- Nama nije dozvoljeno da učestvujemo u istražnim radnjama i uskraćeni smo na elementarna prava na odbranu koja Slađana sleduju po krivičnom postupku-rekao je advokat Vasić ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini i dodao da odbrana u toku istrage neće iznositi podatke odnosno da će istražne radnje sprovoditi bez obaveštavanja javnosti. Istovremeno, supruga ovog bivšeg pripandika ksoovske policije, Suzana Trajković apelovala na prištinske pravosudne organe da se Slađanu pod hitno omogući da se brani sa slobode,jer je, kako je istakla, njegovo zdravstveno stanje alarmantno pogoršano zbog uslova u kojima se nalazi, odnosno neadekvatnog lečenja.

Foto D.Z.

Tekst potpisa

-Moj suprug je jedanaest dana bio bez terapije i tek su mu prošle srede omogućili lekarske preglede.

Međutium u prištinsku bolnicu vodili su ga sa lisicama na rukama i gde je uprkos rani na nozi išao pešaka do drugog sprata-izjavila je Suzana koja je apelovala i na međunaordne predstavnike da utiču da se njenom suprugu omogući lečenje u kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Podsetivši da je 2013 godine Slađan integrisan u kosovsku policiju gde je prošao sve provere i radio devet godina, ona je podsetila da je uhapšen onog trenutka kada je skinuo uniformu.

Suzana je naglasila da su protiv njenog supruga lažne optužbe i lažni svedoci i istakla da ni jedan od svedoka odbrane kako Srba tako i Albanaca ne sme da dođe da pruži Slađanu podršku. Slađan Trajković uhapšen je sredinom decembra prošle godine i posle jednomesečnog pritvora njemu je produžen pritvor na još dva meseca, a kako opominju supruga i njegov advokat, Slađan koji je dijabetičar, sve je lošijeg zdravstvenog stanja.

Foto D.Z.

Tekst potpisa

 HAPŠENjE I PODRŠKA

Moj suprug čak i ne zna gde se nalaze sela gde je navodno počinio zločin, a kako smo saznali tužiteljka u ovom slučaju ide po kućama tražeći lažne svedoke protiv mog supruga-kazala je nedavno prilikom prvog protesta podrške Slađanu u centru Mitrovice kada su se pored članova porodice okupili i komšije iz mešovitog naselja Bošnjačka mahala u severnoj Mitrovici kako Srbi tako i Albanci.

Slađan Trajković uhapšen je nekoliko dana posle hapšenja Miljana Adžića i Dejana Pantića zbog čega su Srbi sa severa tada postavili barikade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda