HRVATSKA SRBIJI UPUTILA PROTESTNU NOTU: Ambasadorka pozvana na razgovor

Novosti online

06. 02. 2023. u 11:46

HRVATSKA je uručila ambasadorki Srbije u Zagrebu protestnu notu zbog toga što je saborskom poslaniku zabranjen ulazak na teritoriju Srbije.

ХРВАТСКА СРБИЈИ УПУТИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ: Амбасадорка позвана на разговор

Foto: piksabej

Kako prenose hrvatski mediji, tamošnji ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman kontaktirao je sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem kome je preneo nezadovoljstvo Hrvatske jer je šefu „Suverenista” Marijanu Pavličeku u subotu zabranjen ulazak u Srbiju.

- Ministar Grlić Radman je juče (u nedelju), čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao kolegu Ivicu Dačića te mu iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju. Jednako tako, protest je prenesen i ambasadorki Republike Srbije u Zagrebu, koja je tim povodom pozvana jutros na razgovor - rekli su agenciji Hina iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova.

Saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate van Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. februara, prisustvuje 6. Šokačkoj večeri, koju je organizovalo vojvođansko Hrvatsko kulturno-umetničko društvo „Antun Sorg”.

Međutim, Pavliček nije došao na tu manifestaciju jer mu srpska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju.

BONUS VIDEO: Zemljotres u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

NA SVOJOJ KOŽI SAM OSETILA Petra Divac progovorila o problemima koje je imala jer je USVOJENA