NA BRDIMA SU SNAJPERISTI! Oko Srba koji protestuju zbog podlih namera Prištine i KFOR i specijalci sa dugim cevima (FOTO)

D.Z.

02. 02. 2023. u 13:14

VIŠE od stotinak meštana sela Dren, Zaselje i Krnjinj u opštini Leposavić i dalje protestuje zbog namere prištinskih vlasti da uzrupira više od 80 hektara imanja na ovom području, uključujući i seosko groblje i seosku crkvu Markovicu.

НА БРДИМА СУ СНАЈПЕРИСТИ! Око Срба који протестују због подлих намера Приштине и КФОР и специјалци са дугим цевима (ФОТО)

Foto: D.Z.

Nadomak okupljenog naroda, na svega desetak metara, nalaze se tzv. kosovski policajci sa dugim cevima koje smo zatekli i nešto dalje, par stotina metara idući prema seoskom groblju. Osim toga, meštani tvrde da se na okolnim brdima nalaze i snajperisti.

Nedaleko od specijalaca sa dugim cevima trenutno su i pripadnici patrole britanskog KFOR-a, koji meštanima nezvanično pričaju da su ovi radovi ilegalni.

Inače, od juče po podne žitelji ovog dela Kosmeta protestuju pored deonice magistralnog puta Leposavić-Jarinje, gde su juče radnici koje je angažovala kosovska policija izvodili radove na proširenju puta koji vodi ka zaseoku Zaselje, na mestu na kojem planiraju izgradnju baze kosovske policije.

Naime, juče je u razgovoru sa meštanima, pukovnik policije tzv. Kosova Veton Eljšani potvrdio meštanima da oni planiraju tu da grade policijsku bazu pogranične policije. Inače, radovi su od juče po podne obustavljeni zbog protesta meštana, koji u razgovoru za Novosti ističu da neće dozvoliti da se na njihovim imanjima pa ni na groblju gradi bilo kakva baza kosovske policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna