"KURTI LAŽE KAO PAS": Tri brutalne neistine koje premijer lažne države "prodaje" Zapadu

Novosti online

14. 01. 2023. u 20:50

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se danas povodom laži koje je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izrekao o tobožnjem ruskom mešanju na KiM.

КУРТИ ЛАЖЕ КАО ПАС: Три бруталне неистине које премијер лажне државе продаје Западу

Foto: Profimedia

On je istakao da Kurti laže kao pas, posebno kad se obraća zapadnoj javnosti. 

- Prva laž: ljudi u ruskim uniformama autobusima dovođeni na barikade iz Srbije. Odgovor: Prelazi Jarinje i Brnjak bili su zatvoreni od strane Kosovske policije još prvog dana barikada, a putevi blokirani. Jedini prelaz gde bi autobusi mogli da prođu je Merdare, koje se nalazi južno od Ibra. To značii, ili je te nepostojeće autobuse pustio Kurti, ili Kurti laže kao pas. Biće da je ovo drugo! Dodatno, što Kurti ne pokaže dokaze? Ne može, jer ih NEMA, jer ni ne postoje - istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM dodaje da su dogovor o sklanjanju barikada i očuvanju mira doneli predsednik Vučić i srpski narod na severu.

- Tako da su još jednom pale sve Kurtijeve laži da Beograd poslednjih godinu dana želi da napadne Kosovo. Pa kako bi Beograd napao, kada je Vučić sačuvao mir. Sve vreme ko je napadao je Kurti slanjem Rosu na severu - rekao je Petković, i dodao:

- Druga laž: da NATO nije na KiM Albanci bi bili masakrirani. Odgovor: Jedini narod koji se napada, progoni i ubija od strane Prištine je srpski narod na KiM. Pritom se to stradanje dešavalo ne samo u vreme rata, nego i posle, i to kod su Kfor i Nato uveliko bili prisutni na KiM - naveo je direktor Kancelarije za KiM.

On podseća da se poslednji pokušaj takvog ubistva desio na Badnji dan, kada je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u dete Stefana i mladića Miloša dok su nosili badnjak.

- Treća laž: da ekonomski Priština proliva krv zbog neplaćanja struje na severu. Odgovor: sporazum o energetici je postignut na insistiranje Beograda. Da bi licenca za Elektrosever postala operativna Priština mora da ispuni svoje obaveze, što podrazumeva i dogovor o distributivnim uslugama. Tog odgovora još uvek nema. A na kraju, da je Kurtiju zaista stalo da se sprovede mapa puta, ne bi stvarao ratno stanje na severu, gradio baze i ugrožavao živote ljudi. Kad neko hoće sprovođenje sporazuma, on stvara uslove za to, a ne šalje ROSU da okupira sever - zaključuje Petković.

BONUS VIDEO: APLAUZ ZA MALE JUNAKE - Celo Štrpce aplaudiralo deci i mladićima koji su mučki napadnuti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a