HARADINAJ NAPAO KURTIJA: Sukob političara na KiM zbog Amerike

Novosti online

06. 01. 2023. u 15:00

LIDER Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kritikovao je premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog njegovih stavova o odnosu Kosova i SAD iznetih u intervjuu za Glas Amerike. Haradinaj je upitao zašto Kurti po svaku cenu želi da od Amerike napravi deo problema kada je, kako je naveo, bila i jeste deo rešenja.

ХАРАДИНАЈ НАПАО КУРТИЈА: Сукоб политичара на КиМ због Америке

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Shutterstock/ilustracija

- Kakva je logika premijera kada kaže da SAD ne mogu da predstavljaju (tzv.) Kosovo, kada se ne pamti da je Amerika tako nešto tražila! Zašto Aljbinu Kurtiju nije palo na pamet da 1999. kaže da Amerika ne može da oslobodi (tzv.) Kosovo! Zašto on po svaku cenu želi da od Amerike napravi deo problema kada je bila i jeste deo rešenja. Zašto Aljbin Kurti pokušava da stvori utisak da je možda žrtva „međunarodne zavere“! Ili pokušava još jednom da glumi žrtvu, kao 2020! - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

On je naveo da su dužnosti i obaveze premijera teške, posebno u slučaju tzv. Kosova, ali da ako neko ne može da se suoči sa izazovima koje vreme donosi, da onda ne može da traži krivicu bilo gde drugde osim u sebi.

- (Tzv.) Kosovo nema luksuz da pravi eksperimente tako što će biti neprijateljski nastrojeno prema strateškim partnerima, već treba da uspostavi i obnovi drugu fazu saradnje. To znači da premijer mora da napravi zaokret od 180 stepeni jer je u pogrešnom pravcu! Ova godina ne može da se nastavi sa istim greškama, jer je ovim kursom ugrožena i sama egzistencija države. Verujem u te zemlje, na čelu sa Amerikom, koje su nas zatekle u teškim vremenima - naveo je Haradinaj.

(Kosovo-online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a