SRBI ŠESNAESTI DAN NA BARIKADAMA: Traže oslobađanje protivpravno uhapšenih sunarodnika

D.Z.

25. 12. 2022. u 08:06

UPRKOS mrazu i hladnoći Srbi već šesnaesti dan opstaju na barikadama na severu Kosova i Metohije.

СРБИ ШЕСНАЕСТИ ДАН НА БАРИКАДАМА: Траже ослобађање противправно ухапшених сународника

foto D.Z.

I dok ponavljaju zahteve koji se odnose na oslobađanje uhapšenih Srba, povlačenje specijalaca Rosu sa severa Kosova i Metohije, ali i povlačenje tajnih spiskova na kojima se nalaze Srbi, građane koji su se sinoć i jutros nalazili na barikadama ali i sve žitelje severa uznemirila je vest da su pripadnici KFOr i Euleksa sinoć u policijsku stanicu u Leposaviću doveli pripadnike (tzv.) kosovske policije sa dugim cevima.

Iako su prištinski mediji na albanskom jeziku istakli da je u pitanju smena policajaca, srpski izvori tvrde da se među dopremljenom opremom za policiju nalaze i duge cevi.

Istovremeno,uprkos zahtevima Prištine da uhapšeni Srbin, Dejan Pantić, bivši pripadnik kosovske policije bude prebačen u Prištinu, vojnim helikopterom Kfora iz ove misije su to odbili uz obrazloženje da nemaju adekvatno obezbeđenje.

Međutim, Srbe na barikadama i dalje brinu najave iz Prištine da će ukoliko to ne učini Kfor prištinske vlasti odmah posle katoličkog Božića ukloniti barikade, a koje su postavili upravo zbog nemogućnosti da trpe teror vlasti iz Prištine.

BONUS VIDEO:

Kfor i Euleks doveli Kurtijeve Rosu specijalce sa snajperom u Leposavić!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju