CRTANJE METE NA ČELU ČLANOVIMA PORODICE VUČIĆ: Oštra reakcija iz Beograda - "Kurti, ne igraj se srpskim glavama"

Novosti online

23. 12. 2022. u 10:56

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je najnoviji spisak za hapšenje najviđenijih Srba, na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, zastrašujuće crtanje mete na čelo bratu i sinu predsednika Srbije.

ЦРТАЊЕ МЕТЕ НА ЧЕЛУ ЧЛАНОВИМА ПОРОДИЦЕ ВУЧИЋ: Оштра реакција из Београда - Курти, не играј се српским главама

Foto: Profimedia

- Kurti samo još maloletnog sina predsednika Vučića Vukana nije proglasio kriminalcem i stavio ga na svoju listu za odstrel. Ovo je još jedan dokaz da postoje liste za progon Srba koje se prave u Prištini. Očigledno je da Kurti jedino zna za hapšenja i ubistva Srba kao svoje metode delovanja - rekao je Petković.

On ističe da je ovo direktno ugrožavanje bezbednosti, kako porodice Vučić, predsednikovog brata i sina, tako i našeg naroda u pokrajini, jer im se ovakvim spiskovima direktno stavlja meta na čelo. 

- Da li su oni zapravo te žrtve o kojima je pre neki dan govorio Kurti i hoće li, kao što neće, reagovati neko iz međunarodne zajednice? Jasno je zbog čega se dan nakon veličanstvenog skupa srpskog naroda u Rudaru objavljuju ovakvi spiskovi i liste za progon. Na ovaj način vidi se višestruka nervoza Vlade u Prištini zbog nemogućnosti da se drugačije suprotstavi srpskom jedinstvu i mirnom, demokratskom, nenasilnom otporu na barikadama, a skup je podržao i sam predsednik - poručio je direktor Kancelarije za KiM.

 - Beograd sve vreme upozorava da postoje Kurtijeve liste nepodobnih Srba, iako njegovi pojedini funkcioneri to pokušavaju nevešto da demantuju. Neka se ne igraju srpskim glavama, jer će za svaku Kurti biti direktno odgovoran - zaključio je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković