PETKOVIĆ ZAPRETIO KURTIJU: "Da ne pomišlja da nasiljem uklanja barikade"

Novosti online

19. 12. 2022. u 20:00

BARIKADE na severu pokrajine za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista kojima je jedini cilj etnički čisto Kosovo i Metohija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

ПЕТКОВИЋ ЗАПРЕТИО КУРТИЈУ: Да не помишља да насиљем уклања барикаде

foto Kancelarija za KiM

- Dobro bi bilo da Kurti bude u kordinaciji sa samim sobom i da odmah oslobodi Dejana Pantića, da povuče policijske specijalace sa dugim cevima sa severa KiM koji tu ne mogu biti prisutni, kao i da ukine spiskove za progon i hapšenje Srba. A svakako i da ispuni obavezu Prištine i formira Zajednicu srpskih opština - navodi se u saopštenju direktora Kancelarije Petra Petkovića.

Petković podseća da zadatak KFOR-a nije „kako to misli Kurti da sa njim kordinira akcije protiv Srba niti da uklanja barikade, već da u skladu sa poverenim mandatom, garantuje bezbednost Srbima na Kosovu i Metohiji. On kaže da Kurti ne treba da pomišlja da nasiljem uklanja barikade, jer su one prvobitno i postavljene kao odgovor na nasilje, a da svaki novi nasilni potez sa Kurtijeve strane preti da izazove eskalaciju koja se ne bi mogla kontrolisati.

- Vreme ja da Kurtijeva spirala nasilja bude prekinuta i da se Srbima na Kosovu i Metohiji, najugroženijoj nacionalnoj grupi na tlu savremene Evrope, omogući da žive u normalnim uslovima i bez konstantnog straha od nasilja i terora - zaključuje Petković.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!