DEO SRBA NA KOSMETU BEZ STRUJE I MOBILNE MREŽE: Kurtijeva policija sprečila otklanjanje kvara

Novosti online

16. 12. 2022. u 17:22

U SEVERNOJ Mitrovici danas je održana sednica Kriznog štaba na kojoj su predstavljeni bezbednosni problemi vezani za održavanje energetskog sistema na konzumu opštine Zubin Potok, gde je rečeno da su pripadnici Kosovske policije juče onemogućili propust struje ka naselju Rezala.

ДЕО СРБА НА КОСМЕТУ БЕЗ СТРУЈЕ И МОБИЛНЕ МРЕЖЕ: Куртијева полиција спречила отклањање квара

Foto: D. Milovanović

Član Kriznog štaba i direktor "Elektrokosmeta" Boban Novaković rekao je da je Kosovska policija zabranila radnicima te firme da se slobodno kreću lokalnim putem, zbog čega je kako je naveo, oko 150 stanovnika ostalo bez struje.

-Juče su pripadnici Kosovske policije onemogućili našim radnicima da propuste struju ka naselju Rezala tako što su im zabranili da se slobodno kreću lokalnim putem. Danas nisu dozvolili otklanjanje kvara na mreži na potezu između Rovačkog potoka i sela Jabuka. Trenutno je oko 150 stanovnika, među kojima ima dece, starih i bolesnih, bez napona i to u selima Jabuka, Prevlak, Crepulja, Dren, Zagulj, kao i repetitor MTS na Kurilovu, čime su građanima onemogućene i telekomunikacione usluge, rekao je Novaković.

Prema njegovim rečima, iz Kosovske policije je rečeno da će radnici KEDS danas ukloniti kvar što je, kako je dodao, u suprotnosti sa svim postignutim dogovorima.

-To je protivno svim dogovorima jer je održavanje mreže u tom delu do sada uvek vršeno od strane naših radnika, rekao je Novaković.

Naglasio je da su se za pomoć obratili Kforu.

-Stupili smo u kontakt sa Kforom i zamolili ih da nam svojim autoritetom pomognu u rešavanju pomenutog problema. Još uvek čekamo povratnu informaciju, rekao je Novaković na sednici Kriznog štaba.

On je dodao da je radnik "Elektrokosmeta" napadnut od strane Kosovske policije na brani Gazivode.

-Naš elektromonter iz Poslovnice Zubin Potok, Milan Tomašević, 11. decembra fizički i psihički je maltretiran od strane Kosovske policije na brani Gazivode, kada je zajedno sa kolegom Miloradom Vlaškovićem krenuo u TS “Andriće” da otkloni kvar, zaključio je Novaković.

(kosovo-online.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024