VUČEVIĆ O PREDAJI ZAHTEVA KFORU: Tražimo nešto što niko ne može da ospori Srbiji

Novosti online

16. 12. 2022. u 12:52

MINISTAR odbrane Miloš Vučević obavestio je predsednika Republike Srbije kao vrhovnog komandanta i predsednicu Vlade Srbije da je Vojska Srbije, odnosno Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, jutros nešto pre 11 časova predala na administrativnoj liniji kod Merdara Zahtev za vraćanje do 1000 pripadnika vojske i policije na KiM.

ВУЧЕВИЋ О ПРЕДАЈИ ЗАХТЕВА КФОРУ: Тражимо нешто што нико не може да оспори Србији

Foto: Tanjug

- Obavestio sam predsednika Republike Srbije kao vrhovnog komandanta i predsednicu Vlade Srbije da je Vojska Srbije, odnosno Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, a pri Generalštabu Vojske Srbije, jutros nešto pre 11 časova predala na administrativnoj liniji kod Merdara u pisanom štampanom obliku Odluku Vlade Srbije, odnosno Zahtev za vraćanje do 1000 pripadnika vojske i policije na KiM.

- Ranije jutros, oko 1 ujutru, Vojska Srbije je Kancelariji Kfora poslala mejl u kom je Zahtev s dodatnom dokumentacijom. Mi smo formalno, pravno, tehnički pokrenuli proceduru u skladu sa Rezolucijom 1244 kojom zahtevamo, koristimo ono što je definisano međunarodnim javnim pravnim aktima. Mi tražimo nešto što niko ne može da ospori Srbiji i u kontekstu zaštite naših nacionalnih, državnih interesa i zaštite našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije - naveo je Vučević na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (196)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona