BILI SMO U PRAVU KAD SMO UPOZORAVALI Bocan-Harčenko: "Podmukla podvala Prištine i trijumf demokratije po evropskim standardima"

Novosti online

15. 12. 2022. u 16:39

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se na Kosovu i Metohiji proteklih dana video „pravi trijumf demokratije po evropskim standardima.

БИЛИ СМО У ПРАВУ КАД СМО УПОЗОРАВАЛИ Боцан-Харченко: Подмукла подвала Приштине и тријумф демократије по европским стандардима

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

-Bili smo u pravu kada smo upozoravali da je odluka Prištine da se odlože lokalni izbori podmukla podvala - to se i desilo: postavili su „svoje“ bez održavanja izbora, dodao je on.

Saopštenje ruskog ambasadora prenosimo u celosti:

- U sklopu sastanaka u Beogradu i Prištini zapadnih emisara, Amerikanca Eskobara i specijalnog predstavnika EU Lajčaka, koji pokušavaju, kako se navodi, da pronađu rešenja u vezi sa aktuelnim zaoštravanjem situacije na Kosovu, prištinski „vrh“ otvoreno i drsko nastavlja sa preuzimanjem kontrole nad severnim delom pokrajine koji naseljavaju Srbi. I ne namerava da se predomisli. Nameće se pitanje o stvarnoj svrsi zapadnjaka. Izgleda da je to opet zavrtanje ruku Beogradu.

Kosovski „premijer“ Kurti je samovoljno instalirao, uz policijsku pratnju, svoje štićenike na mesta odbornika u skupštini Severne Mitrovice, koja su Srbi prethodno napustili u znak protesta. Bili smo u pravu, kada smo upozoravali da je odluka Prištine da se odlože relevantni lokalni izbori podmukla podvala. To se i desilo: postavili su „svoje“ bez održavanja izbora. Pravi trijumf demokratije po evropskim standardima.

A evo jedne indikativne, bukvalno upadljive činjenice o delovanju Zapada u korist kosovskih Albanaca - njihova aplikacija za članstvo nepriznate kvazidržave u EU.

Zar je to ikada bilo moguće bez odobrenja Brisela? Gde je posvećenost Evropske unije principima proširenja na tzv. Zapadni Balkan, koji, inače, predviđaju poštovanje Rezolucije 1244 SB UN? Slika je veoma ružna, teška. Mada su reči američkog specijalnog izaslanika Eskobara o tome da iz svake krize treba tražiti optimizam – uz svu njihovu prividnu apsurdnost – razumljive.

Po svoj prilici, optimistima SAD čini upravo očajnički položaj kosovskih Srba“, saopštio je Bocan-Harčenko.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

O OVOME ĆE SE PRIČATI: Čola postao tiktoker - vidite prvu objavu