VESIĆ O SRPSKIM PREVOZNICIMA: Vlada će isplatiti pomoć onima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini

Novosti online

14. 12. 2022. u 11:57

DOMAĆIM prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini, nakon izbijanja sukoba u toj zemlji, država će isplatiti po dva miliona dinara subvencija, kao pomoć za nastavak poslovanja.

ВЕСИЋ О СРПСКИМ ПРЕВОЗНИЦИМА: Влада ће исплатити помоћ онима који су остали без камиона у Украјини

Foto P. Mitić

Subvencije nisu namenjene velikim preduzećima koja u vlasništvu imaju veliki broj teretnih vozila.

Komisija, koju je formirao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon izvršenog uvida u zahteve za subvencije i dokumentaciju, utvrdila je da sva tri prijavljena domaća prevoznika ispunjavaju uslove za dodelu subvencija.

To su „Data transport“ iz Velikih Crljena, „Čapin –trans” iz Ljiga i „Profi teh“ iz Novog Pazara.

Kada su započela ratna dejstava u Ukrajini 24. februara, u toj zemlji su se našli i vozači kamiona iz Srbije, a većina njih, kao i njihova teretna vozila, uspeli su bezbedno da se vrate u Srbiju, međutim, nekoliko domaćih prevoznika je ostalo zarobljeno i izgubili su svoje transportno sredstvo, koje im je oduzeto ili uništeno.

Radi se o domaćim preduzećima čiji su vlasnici upravo lica koja i voze kamione i poseduju samo te kamione za rad i obavljanje delatnosti prevoza tereta, i koja nemaju u vlasništvu veliki broj kamiona.

Time su praktično izgubili sredstva za rad, čime su njihova egzistencija i posao ugroženi, zbog čega im je država obezbedila finansijsku pomoć za nastavak poslovanja.

Vlada je 13. oktobra, na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, usvojila Program o rasporedu i korišćenju subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)