"KURTI NIJE OD KORISTI" Grenel: On je odbio svaku ideju - Bajdenova administracija mora da ga kritikuje

Tanjug

30. 11. 2022. u 09:43

SPECIJALNI izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel ocenio je danas da se pregovori raspadaju jer se, kako kaže, Stejt dipartment dogovara sa Evropljanima i izrazio uverenje da je u tom procesu neophodno vođstvo SAD.

КУРТИ НИЈЕ ОД КОРИСТИ Гренел: Он је одбио сваку идеју - Бајденова администрација мора да га критикује

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

On smatra da kada se Evropljanima prepusti vođstvo, dobija se mnogo priče, a malo akcije i ističe da je neophodno da "američki lideri povedu" i da imaju poverenje obe strane.

Grenel je u intervjuu za RTS premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija označio kao nekoga ko odbija sve ideje, te nije od koristi.

- On je odbio svaku ideju koju su mu Amerikanci ponudili. Sada odbija i ideje koje nude Evropljani. Čak i Bajdenova administracija mora da ga kritikuje. I ja mislim da on ne služi svom narodu. Ne pomaže u ovoj situaciji - kaže Grenel.

Naveo je i da su u Trampovoj administraciji mislili da "sedenje za stolom i pričanje o politici ne vodi nikuda" i da su želeli ekonomski razvoj, što bi "pokrenulo stvari".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

CEO GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Dajte da pokušamo da sačuvamo mir - ne dajući ni srce, ni dušu, ni kičmu naše zemlje i našeg naroda