KOMANDANT KFOR-a: "Važno je izbeći bilo kakvu ponovnu eskalaciju"

Novosti online

22. 11. 2022. u 08:25

KOMANDANT KFOR-a Anđelo Mikele Ristuća sastao se sinoć sa ministrom unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaljom Svečljom, sa kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji na KiM i tenzijama zbog nepostizanja dogovora u Briselu o pitanju registarskih tablica.

КОМАНДАНТ КФОР-а: Важно је избећи било какву поновну ескалацију

Foto: NATO-led peacekeepers, KFOR Press Office via AP

Ristuća je apelovao na sve strane da izbegavaju bilo kakve radnje koje bi mogle dovesti do pogoršanja situacije, saopštio je Kfor.

On je pozvao sve strane da se ponašaju odgovorno i da aktivno učestvuju u održavanju bezbednosti.

Istakao je da je važno izbeći bilo kakvu ponovnu eskalaciju, nakon tenzija u avgustu.

Ristuća ostaje u bliskom kontaktu sa svim glavnim sagovornicima, uključujući komandanta Misije EU za vladavinu prava (EULEKS), predstavnike privremenih prištinskih institucija i bezbednosnih organizacija u Prištini, kao i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Kfor, kako se dodaje, ostaje na oprezu i nastavlja da sprovodi svoj mandat u okviru UN, sa svim svojim raspoloživim kapacitetima, za bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na KiM, prema Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

LAŽ VEKA: Kako je govor jednog Amerikanca pre 20 godina promenio budućnost Bliskog istoka