SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik zatražio je od predsednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Grasiele Gati Santana da u okviru svojih nadležnosti interveniše kod vlade Velike Britanije da se zaustavi zatvorski teror nad haškim osuđenikom Radovanom Karadžićem, koji izdržava kaznu doživotnog zatvora na ostrvu Vajt.

Komentari (8)

Walter Pravicek

29.10.2022. 19:41

U Sloveniji smo se pitali u vezi pokolja u Srebrenici:dali je Karađić tada lično pucao u ljude,jer se zna da je bio aktivan neki Slovenac Kos?Mi mislimo,da je sve političko,ne,da je kažnjen za krivično delo pucanja u ljude.Trebalo je pronači počinitelje,ne Predsednika Republike Srbske.

Nikola

29.10.2022. 20:02

To kako se odnose prema njemu je putokaz kako će oni biti tretirani - Uskoro. Poživi Karadžiću - sloboda naroda evrope i tvoja za koju si se borio je blizu

SramniHag

29.10.2022. 21:36

Bedno ponašanje engleza, još jednom pokazjje da su dno dna. Odvratna parazitska, pljačkaška i genocidna nacija. Srećem nestaju i uskoro će biti maninja i na ostrvu.

Draga

30.10.2022. 11:03

Užas, kako postupaju sa g. Karadžićem. Nije ovo zaslužio. Od Engleza i ostalih ništa novo, dokazali su se i ranije. Kako su u bivšoj vlasti mogli da rade tako protiv svog naroda i pre(o)daju svoje ljude, to ne razumem. Strašno.