PAJTIĆ VRŠI PRITISAK NA VUČIĆA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: Tvrdi da će Srbija trpeti posledice

Novosti online

25. 10. 2022. u 19:07

BOJAN Pajtić vrši pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Rusiji.

ПАЈТИЋ ВРШИ ПРИТИСАК НА ВУЧИЋА ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Тврди да ће Србија трпети последице

Foto: N. Fifić

- Srbija će apsolutno trpeti posledice, bićemo u zapećku čak i Zapadnog Balkana! A i Rusija je nama uvela sankcije devedesetih godina! Pravi državnik bi uveo sankcije Rusiji ali Vučić neće - naveo je Pajtić.

On nije govorio o negativnim posledicama uvođenja sankcija Rusiji, ni kako bi se to odrazilo na cene energenata za našu zemlju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je jasno objasnio da pritiscima sa zapada ne bi bio kraj i kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji.

- Ako mislite da je dovoljno da Srbija kaže sutra uvodimo sankcije Rusiji, ne, tapšali bi nas po ramenu pet ili šest dana. Danas im to služi da nas kao malj udaraju po svim forumima, pa će nama da rade ono za šta optužuju Rusiju - kazao je predsednik Vučić.

Sankcije Rusiji nisu u najboljem nacionalnom interesu Srbije, takođe, nisu nešto što naš narod podržava, jer je bio predmet sankcija i znamo koliko ljudi trpe, izjavila je nedavno premijerka Ana Brnabić.

Ukazala je i na činjenicu da neke od zemalja koje traže od Srbije da uvede sankcije Rusiji ne poštuju teritorijalni integritet Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (203)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna