PAMTIMO ŠTA JE RUSIJA URADILA 2015. GODINE: Vučić o sankcijama - Moskva i Peking čuvaju integritet Srbije u UN

Novosti online

20. 10. 2022. u 21:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije ništa dužna Rusiji, ali da pamti šta je Moskva uradila 2015. godine, i da pamti kako Rusija i Kina čuvaju integritet Srbije u UN.

ПАМТИМО ШТА ЈЕ РУСИЈА УРАДИЛА 2015. ГОДИНЕ: Вучић о санкцијама - Москва и Пекинг чувају интегритет Србије у УН

D.Milovanović

- Ali to nije moj odgovor. Mi to radimo zato što imamo poštovanje prema sebi. Ja tražim moralnu, pravnu, besprekorno čistu poziciju za zemlju koju volim najviše. Ja tražim poziciju za Srbiju. Mi smo bili pod sankcijama decenijama - kazao je predsednik na TV Prva.

Vučić je podsetio da je Zdravko Ponoš u istom ovom studiju rekao da on ne bi uvodio sankcije Rusiji, a da će Vučić uvesti 3. aprila.

- Evo ga 3. novembar, a sankcija nema. Moje možda i pokušaćemo, je mnogo tvrđe od njihovog najtvrđeg da. Njihova reč ne vredi ništa, a moja znači, i poštuje se u svetu. Kada dam reč i kažem da ćemo rešavati pitanje viza, videli ste da smo počeli. Što kažemo to ćemo da uradimo - kazao je predsednik.

On je rekao i da su na izborima glasove građana dobili i mnogi koji nisu zaslužili nijedan jedini glas.

- Neki su glumili narodne heroje zato što im je lako, nisu na vlasti. Obmanjuju narod, a svojom politikom bi nas vratili u srednji vek. Šta ćeš da radiš, nećeš da pregovaraš o Kosovu. Kažete da moramo da reintegrišemo pokrajinu? Ne moraš, evo samo idi živi u Kačaniku šest meseci. Imamo neodgovornu politiku na oba politička pola. Treba nam tvrda i snažna, odgovorna i ozbiljna nacionalna politika, koja će da vodi računa i o ekonomiji, i o majkama ove zemlje. Mi nemamo sinova za bacanje. Ne treba nam idiotska politika, kakvu mnogi predlažu u ovoj zemlji. Ta nepodnošljiva lakoća odgovornosti nas je mnogo puta u istoriji izuzetno mnogo koštala - dodao je Vučić.

"Licemerno je to što radi Zapad"

Predsednik je rekao da će Zapad jednog dana morati da pregovara sa Rusima, ali da će pre toga morati da "reši" Kosovo i Metohiju.

- Udri po malom. Postoji samo pravo sile i jačeg. Zaboravite međunarodno pravo, to ne postoji. U skladu sa kojim članom Povelje UN nekoga čeka "teška batina". A zamerate Rusima kada koriste tešku batinu. Njih sve boli što ja govorim istinu. Niko za nas nema razumevanja, pa ni Rusi. Za sve koji su im uveli sankcije. Zapad za nas nema razumevanja, zato što imamo svoju politiku. A za Ruse se mi podrazumevamo. Ovi drugi, sitnicu da im učine, obožavaće ih. Ja ne branim poziciju Rusije zbog našeg bilateralnog odnosa, već branim politiku Srbije, ovu zemlju. Licemerno je to što radi Zapad, a i Rusija je pogazila međunarodne norme. Nije fer da se bilo ko iz Rusije ljuti na Srbiju, pošto je Srbija jedina zemlja koja se posle osam meseci nije pridružila nijednim sankcijama - istakao je Vučić.

BONUS VIDEO: Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)