SRBIJI PRETE NOVOM BATINOM: Vučić o zahtevima Kvinte - Imaju nešto da mi uruče, ali neće nam se ponoviti 1999. godina

Novosti online

20. 10. 2022. u 21:20 >> 21:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da nam se u tekstu koji je objavio "Albenian post" preti "teškom batinom" za "ometajuću stranu" i rekao da je ova zemlja 1999. godine dobila najtežu moguću batinu.

СРБИЈИ ПРЕТЕ НОВОМ БАТИНОМ: Вучић о захтевима Квинте - Имају нешто да ми уруче, али неће нам се поновити 1999. година

Foto: TV Prva printskrin

- Ubili su nam 82 dece. Srušili nam najvažnije objekte. Sve to možete da vratite, i to smo tek ovih godina uspeli da vratimo. Ali da vratite malu Milicu, Sanju i Jovanu, ne možete nikada. I sada pretite Srbiji novom batinom. Nije dovoljno što ste nam uzeli 13 odsto teritorije. Sada ćete zbog svojih grešaka iz tog perioda, a koje morate da opravdate, ponovo da pretite batinom. Ja se nadam da je to mišljenje nekog albanskog autora u toj novini, a ne zvanična poruka. Biće teško pristojno odgovoriti na to - kaže predsednik Vučić.

On je istakao da se Zapad koristi odvratnom sintagmom govoreći da su na "pravoj strani istorije".

- A kada im to kažete pravite problem. Pa ja gledam, bolje sebi da pravim problem, ali da Srbiju sačuvamo od svih udara. Sad, dokle ćemo moći videćemo. Čekam da vidim šta će da mi dostave iz Kvinte. Imaju nešto da mi uruče, tako su rekli, nadam se da nije samo tekst iz "Albejnijan posta" - kazao je predsednik.

Vučić je, komentarišući tekst, rekao da smo mi videli "alternativne načine" zapadnih zemalja.

- To znači da će nas naterati da prihvatimo, čak iako ne želimo. A kako drugačije nego pretnjom silom? Dok sam na mestu predsednika neće nam se ponoviti 1999. godina. To bi bilo užasno, i zato vodim računa, ali za stručnjake koji misle da bi to lako završili kao 1999. godine, ne bi bilo ni deseti deo lako - kaže on.

Predsednik je dodao i da mi nikada ne odbijamo razgovore, i da u tekstu koji nude sa Zapada ima i gorih stvari.

- Ne pominje se datum, pominje se evropska perspektiva. Ja mislim da što vreme bude odmicalo, da su oni spremniji da nam ponude konkretno članstvo u EU, u veoma kratkom roku. Ja ređam činjenice, i videli ste da sam bio u pravu za sve što sam pričao. Ređam činjenice, i uvek dođem to tačnih zaključaka. Pitanje je samo koliko će rešenje o KiM za nas biti ponižavajuće - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu