U BUDISAVI ODRŽANO TAMIČENJE DOBROVOLJNIH VATROGASACA: Uz slogan "Ko brže, ko više", prikaz znanja i veština

Z. GRUMIĆ

08. 10. 2022. u 11:01

U ORGANIZACIJI Vatrogasnog saveza Grada Novog Sada, danas je u Budisavi održano vatrogasno takmičenje „Ko brže, ko više“ koje je u tom prigradskom naselju okupilo oko 200 učesnika u različitim kategorijama.

У БУДИСАВИ ОДРЖАНО ТАМИЧЕЊЕ ДОБРОВОЉНИХ ВАТРОГАСАЦА: Уз слоган Ко брже, ко више, приказ знања и вештина

Pres služba Grada Novog Sada

Nadmetali su se predstavnici vatrogasnog podmlatka od šest do 11 godina, juniori od 12 do 16, seniori „A“ od 16 i više godina kao i seniori „B“, stariji od 30 godina.

Pozdravljajući prisutne, član Gradskog veća Zdravko Jelušić je rekao da je to takmičenje izuzetna prilika da dobrovoljni vatrogasci demonstriraju svoja znanja i veštine u izvođenju vatrogasnih disciplina i drugih zadataka.

- Kroz prikazivanje tehnika i veština u izvršavanju različitih zadataka na zaštiti od požara i spasavanju, afirmisali ste i promovisali vatrogastvo među građanima, a posebno među decom, što je izuzetno značajno – istakao je Jelušić i naglasio da je važno i da se građani edukuju i shvate da mogu puno da učine za opštu i ličnu bezbednost.

On je naglasio da ulaganje u bezbednost građana i imovine mora da ima prioritet u odnosu na sve druge investicije i dodao da službe koje spašavaju živote treba da imaju dobre uslove za rad. Zato Grad Novi Sad nastavlja da ulaže u opremanje svih organa bezbednosti, poručio je Jelušić, poželevši dobrovoljnim vatrogascima da imaju što manje posla a da im rad na prevenciji bude glavni zadatak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama