MLADIĆ TREBA DA BUDE PUŠTEN NA SLOBODU: Zaharova traži od Haga da oslobodi srpskog generala

Novosti online

15. 09. 2022. u 15:43

MARIJA Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, rekla je danas da Ratko Mladić treba da bude pušten na slobodu zbog zdravstvenih razloga.

МЛАДИЋ ТРЕБА ДА БУДЕ ПУШТЕН НА СЛОБОДУ: Захарова тражи од Хага да ослободи српског генерала

Foto: Jerry Lampen/Pool via AP/Russian Foreign Ministry Press Service via AP/Shutterstock

Mladićevo zdravstveno stanje, koje je već bilo loše zbog brojnih oboljenja, pogoršalo se prošle sedmice zbog upale pluća, vode u plućima i srčanih problema.

- Videli smo vesti o hospitalizaciji Ratka Mladića u Hagu do koje je došlo zbog naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja - objavilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova reči Marije Zaharove.

- Smatramo da bi bila ispravna odluka Rezidualnog mehanizma da oslobodi Ratka Mladića iz humanih razloga - dodaje Zaharova.

Sin generala Ratka Mladića Darko juče se oglasio povodom dezinformacija o smrti njegovog oca na društvenim mrežama, i rekao je da je to izmišljotina.

- Ratko Mladić je živ. Njegovo stanje je isto kao i juče, ni bolje ni lošije - naveo je Darko Mladić.

On je objasnio da se još ne zna da li će i kada tim srpskih lekara pregledati generala Mladića, koji zbog lošeg zdravstvenog stanja ne može ni da govori.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA HAŠKA PRAVDA - Srbima deset vekova robije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)