PETKOVIĆ: Jeremić priznao da su mu draža dokumenta Prištine

Novosti online

30. 08. 2022. u 11:41

ČLAN Predsedništva SNS-a Petar Petković saopštio je da je Vuk Jeremić danas priznao da za njega srpske lične karte ne znače ništa i da su mu draža dokumenta Prištine.

ПЕТКОВИЋ: Јеремић признао да су му дража документа Приштине

Foto: Tanjug

Petković je tako reagovao na izjavu predsednika Narodne stranke da je jedini ustupak u poslednjim pregovorima sa Prištinom napravio Beograd, odlukom da prizna dokumenta samoproglašenog Kosova, a da zauzvrat nije dobio ništa.

- Propali političar Vuk Jeremić danas je priznao ono što smo odavno i znali, da za njega srpske lične karte ne znače ama baš ništa i da su mu draža dokumenta Prištine. Zato neka upamti – srpski narod u pokrajini će predsednika Aleksandra Vučića zapamtiti kao nekoga ko je sačuvao srpske lične karte na KiM, a Jeremić će ostati upamćen kao jedini srpski političar kome su prištinski mediji zahvaljivali na čitavoj naslovnoj strani! Nema sumnje da bi se Jeremić odrekao i srpskih ličnih karata i registarskih oznaka i svega srpskog na KiM, baš kao što je njegova Vlada 2011. priznala i kosovske lične karte i uvela termin „RKS“ u sporazum - navodi se u saopštenju Petkovića.

Dok se Jeremić pitao za Kosovo i Metohiju, kako je rekao Petković, više od polovine zemalja članica UN priznalo je secesiju Kosova.

- Svojim katastrofalnim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde doveo je do odluke tog suda koja vodi ka legitimizaciji takozvane kosovske nezavisnosti, zbog čega mu i dan-danas zahvaljuju u Prištini. Upravo se na Jeremićeve „zasluge“ pozivao i Aljbin Kurti tokom poslednje runde dijaloga u Briselu. O njegovoj brizi za Srbe na KiM najbolje govori činjenica da za njega oni nisu postojali dok je po najluksuznijim hotelima po SAD pio najskuplja vina i palio najskuplje tompuse, ali ih se setio sada kada bi na muci našeg naroda na KiM ponovo pokušao, naravno bez uspeha, da se dokopa vlasti - naveo je Petković.

On je poručio da se dok je predsednik Aleksandar Vučić na vlasti nastavlja borba za prisustvo države Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Borićemo se da sačuvamo i srpske lične karte i srpske registarske tablice, a pre svega borićemo se da sačuvamo srpski narod koji živi na KiM i pre svega ćemo se boriti da sačuvamo mir i stabilnost - poručio je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)