PETKOVIĆ OTKRIVA DETALJE IZ BRISELA: "Bilo je momenata kad je Kurti provocirao"

Tanjug

19. 08. 2022. u 14:15

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je jučerašnji dan u Briselu bio izuzetno težak, a da je delegacija Beograda, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem borila za mir, i za pronalaženje rešenja.

ПЕТКОВИЋ ОТКРИВА ДЕТАЉЕ ИЗ БРИСЕЛА: Било је момената кад је Курти провоцирао

Foto: Printscreen/Pink

-Jučerašnji dan je bio izuzetno težak. Ne možemo da kažemo da je dan bio uspešan, ali dali smo sve od sebe da se izborimo za mir i da nastavimo razgovore kako bismo išli u pravcu kompromisnog rešenja, rekao je Petković na pres konferenciji.

On je rekao i da je ponosan na način na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče branio poziciju srpskog naroda i tragao za kompromisnim rešenjem, kako bi sačuvao mir i na miran i mudar način odgovarao predstavnicima međunarodne zajednice i Aljbinu Kurtiju, iako su razgovori juče bili neuspešni.

-Imamo predsednika koji se iskreno, posvećeno i odlučno borio za srpske interese, za interese srpskog naroda, i očuvanje mira na Zapadom Balkanu, rekao je Petković.

Dodao je da su i brojni predstavnici međunarodne zajednice priznali da je delegacija Beograda bila posvećena, tragala za rešenjima, i da su svi jasno uvideli koliko je Beograda bio konstruktivan, izlazio sa predlozima i rešenjima i bio spreman da za dogovor, dok nije postojala nikakva spremnost i potuno odbijanje Prištine, odnosno Kurtija.

 -Vučić je vodio računa da sve vreme, kao i svi članovi tima ostanu mirni i staloženi, isključivo posvećeni pronalaženju rešenja, da ne dozvolimo ni u jednom trenutku da nas Kurti isprovocira, a bilo je i takvih momenata, rekao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (66)