ČEN BO: Sa Vučićem o podršci suverenitetu Srbije i Kine

Tanjug

17. 08. 2022. u 21:45

AMBASADORKA Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuta međusobna podrška dve zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu i jačanju bilateralne saradnje.

ЧЕН БО: Са Вучићем о подршци суверенитету Србије и Кине

Foto Tanjug

- Predsednik Vučić i ja smo danas ponovili međusobnu podršku naše dve zemlje o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući spremnost za dalje unapređenje projekata u okviru bilateralne saradnje - poručila je Čen Bo na Tviteru.

Predsednik Vučić je rekao ranije danas da je zamolio ambasadorku Čen Bo da se danas sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244.

- Kina razume i podržava sve legitimne zahteve srpske strane, uključujući i one po pitanju zaštite legalnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekla je ambasadorka Čen, saopšteno je ranije iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

BONUS VIDEO - U SRBIJI NAPISANA I ISTORIJA I ROMAN: Ovde je poginuo grof Vronski iz "Ane Karenjine"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!