DA LI ĆE KFOR INTERVENISATI U SLUČAJU ESKALACIJE Stoltenberg: "Mi smo spremni da delamo"

Tanjug

17. 08. 2022. u 16:29

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu da je Kfor već povećao svoje prisustvo na severu KiM i da je spreman da deluje u slučaju eskalacije situacije u Pokrajni, ali da pre svega radi na smirivanju tenzija kroz kontakte sa Beogradom i Prištinom.

ДА ЛИ ЋЕ КФОР ИНТЕРВЕНИСАТИ У СЛУЧАЈУ ЕСКАЛАЦИЈЕ Столтенберг: Ми смо спремни да деламо

Foto: Printskrin

- Mi imamo značajnu vojnu misiju na Kosovu od blizu 4.000 vojnika i već to pomaže da se spreče tenzije, esklacija i bilo kakav sukob, rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje agencije Blumberg da li će KFOR biti spreman da interveniše u slučaju eskalacije situacije na KiM.

Stoltenberg je dodao da je KFOR u bliskom kontakru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije i nadležnima u Beogradu i Prištini, dodavši da je to način da se spreče nesporazum i da da se deluje u situacijama kakva je viđena krajem jula.

- Mi smo spremni da delamo. Već smo povećali na severu prisustvo, ali smo spremni da radimo da se smanje tenzije i obezbedi sigurnost kretanja srpskog stanovništva, rekao je Stoltenberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (91)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili