KEDS: U lažnoj državi Kosovo počinju restrikcije struje

Novosti online

15. 08. 2022. u 07:54

Na tzv. Kosovu će od danas biti uvedene restrikcije struje. Kako je KEDS saopštio u nedelju, potrošači će imati 6 sati električnu energiju, a zatim 2 sata restrikciju.

КЕДС: У лажној држави Косово почињу рестрикције струје

D.N.

Ovi prekidi počinju od 8 časova, na zahtev Operatora sistema, prenosa i tržišta električne energije tzv. Kosova (KOSTT), upućen KEDS-u – zbog nestašica električne energije kao posledica globalne energetske krize.

– KEDS saopštava da je dobio nalog Nacionalnog dispečerskog centra tzv. Kosova, u sastavu KOSTT-a, da počne sa restrikcijama električne energije od ponedeljka od 8:00 časova. Ova ograničenja, na osnovu poslatog plana, biće do 2 sata za sve potrošače.

Dakle, potrošači će u ponedeljak imati 6 sati električne energije i 2 sata ograničenja, navodi se u saopštenju.

Tzv. Kosovo, ali i druge zemlje prošle zime su se suočile sa energetskom krizom. Ali predviđa se da će ova zima biti teža u pogledu energetske stabilnosti zbog poremećaja na međunarodnim tržištima.

BONUS VIDEO:

ŠPANSKI PREMIJER PONOVIO U TIRANI: Nezavisno Kosovo je kršenje međunarodnog prava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)