UDARALI IH KUNDACIMA I ŠAMARALI: Tortura policije lažne države nad srpskim mladićima zbog majice "Nema predaje"

Novosti online

31. 07. 2022. u 15:38

PRIJATELjI porodice mladića koji su zbog natpisa na majicama "Nema predaje" uhapšeni na KiM ispričali su za "Novosti" da su mladići pretrpeli torturu policije tzv. Kosova.

УДАРАЛИ ИХ КУНДАЦИМА И ШАМАРАЛИ: Тортура полиције лажне државе над српским младићима због мајице Нема предаје

Foto Ilustracija Tanjug

- Šamarali su ih i brutalno udarali kundacima - kažu prijatelji porodice mladića koji su u šoku i ne žele da govore o nemilom događaju.

Podsetimo, dvojicu mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom "Nema predaje" ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije, javio je sinoć dopisnik RTS.

- Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju - preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice juče i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše "Nema predaje, srpska lična karta ostaje". Prethodnih dana vidljivi su bili plakati "Nema predaje, KM ostaje".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Vučić o incidentima na KiM

O incidentu je danas govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i otkrio koliki je broj incidenata na KiM bio od dolaska Aljbina Kurtija na čelo prištinske vlasti.

- Broj incidenata od dolaska Kurtija na vlast, velikog miljenika Kvinte, ukupan broj je 2006 - kaže Vučić. - Za 50 posto više napada je od dolaska Kurtija na vlast. Bilo je 35 napada na srpske crkve, plus srpska groblja.

- Juče su uhapšeni momci zato što su nosili majicu "Nema predaje", u skladu sa Ustavom Republike Srbije u koji veruju. To je valjda strašan zločin. Za vidovdan je uhapšen mladić iz Beograda od 20 godina, zbog navodnog raspirivanja mržnje, zato što je imao zastavu i pevao patriotske pesme. Jer valjda ne smete da pevate pesme koje se ne dopadaju Kurtiju i koje nije odobrila KVINTA - naveo je predsednik spominjući još mnoga privođenja i maltretiranja Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega