ORBAN NAJAVIO POMOĆ SRBIJI: Ako ne zaštitimo granice, stižu stotine hiljada migranata

Novosti online

28. 07. 2022. u 17:41

AUSTRIJA i Mađarska žele da pomognu Srbiji u zaštiti njenih južnih granica od ilegalne migracije, saopštili su na konferenciji za novinare u Beču austrijski kancelar Karl Nehamer i mađarski premijer Viktor Orban.

ОРБАН НАЈАВИО ПОМОЋ СРБИЈИ: Ако не заштитимо границе, стижу стотине хиљада миграната

Foto: Profimedia

- Mi smo vaši kapetani na mađarsko-srpskoj granici, jer ako je ne štitimo, doći će stotine hiljade migranata kod vas. Mi bismo voleli da ne moramo to da radimo i da Srbija može sama da štititi svoju južnu granicu. U interesu svih je da Srbija što je moguće bolje može da štiti svoju južnu granicu - kazao je Orban.

On je najavio da će biti organizovana konferencija sa Srbijom s ciljem bolje zaštite južnih srpskih granica od ilegalne migracije.

Cilj te konferencije bio bi da se pomogne Srbiji u boljoj kontroli južne granice, a o predlozima će, kako je dodao Orban, obavestiti i Brisel.

Nehamer je rekao da je prihvatio predlog mađarskog kolege o održavanju zajedničke konferencije sa Srbijom kako bi se smanjio pritisak ilegalne migracije.

Podsetio je da je u Austriji značajno porastao broj tražioca azila, i da je neophodno da se u zaustavljanju ilegalne migracije mora sarađivati sa Mađarskom i Srbijom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)