SVEČANO OTVARANJE TRIJENALA U MILANU: Prisustvovala miinistarka kulture Maja Gojković

Tanjug

13. 07. 2022. u 18:21

SVEČANOM otvaranju 23. Međunarodne izložbe Trijenala u Milanu prisustvovala je danas i ministarka kulture Srbije Maja Gojkoić.

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ТРИЈЕНАЛА У МИЛАНУ: Присуствовала миинистарка културе Маја Гојковић

Foto: Tanjug

Na otvaranju izložbe pod nazivom "Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries" obratili su se šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo i gradonačelnik Milana Ðuzepe Sala, te predsednik Trijenala Stefano Boeri i generalni direktor Trijenala Karla Morogalo.

Na Trijenalu izlaže 40 umetnika iz celog sveta, a Srbija se prvi put predstavlja projektom Ivana Mangova „Infinity of Structure“.

Foto: Tanjug

Projekat Mangova i autorskog tima koji čine umetnici Marko Lađušić, Aleksandar Vac, Dorian Jovanović i Marko Todorović izabran je na konkursu Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Foto: Tanjug

Komesarka nastupa je Biljana Jotić, a kustoskinje Jotić i Nataša Radojević.

Foto: Tanjug

Paviljon Srbije sutra će otvoriti ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Foto: Tanjug

BONUS VIDEO:

Gradonačelnik Šapić i ministar Udovičić dočekali Novaka Đokovića u Skupštini grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)