VUČIĆ SE OBRATIO NAJBOLJIM STUDENTIMA: Država mora da računa na vas, vi ste šampioni (FOTO/VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2022. u 18:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Држава мора да рачуна на вас, ви сте шампиони (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Svečana dodela održana je u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Prisutnima se prvo obratio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Vaši uspesi su danas merilo kvaliteta, a za sutra izvesnija budućnost za sve nas. Sve što radi država Srbija, predvođena predsednikom republike, radi da izgradi puteve da vi ostanete ovde i da zajedno pravimo bolju Srbiju i bolje rgadove – rekao je Vučević.

Potom je govor održala Milica Vinaver, unuka Stanislava Vinavera, a zatim se u ime svih nagrađenih obratio Marko Šušanjar, najbolji student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

Predsednik Vučić uručio je diplome najboljim studentima, a potom se obratio prisutnima:

- Već ste naučili da će svi da vam kažu da ste vi budućnost, ali sada ćete imati mnogo više obaveza i odgovornosti, kao što ste i do sada dokazali da imate više odgovornosti i sposobnosti od ostalih. Vi ste oni koji ste radili, pokazali posebnost, koji ste razmišljali o tome kakva je vaša budućnost i na tome zaslužujete čestitke. Na vas država i društvo moraju da računaju  - rekao je predsednik i dodao:

- Neki od vas će biti naučnici, neki šefovi vlada ali ne sme niko da vas pretekne. Sve na svetu mogu da vam oduzmu, ali znanje niko ne može da vam oduzme. Čestitam vam na marljivosti, trudu i radu. Čestitam i vašim roditeljima. Dobrodošli u svet odraslih i mnogo većih obaveza nego što ste ih imali do juče, želim vam dobro zdravlje, mnogo uspeha i nagrada. Vi ste šampioni – poručio je Vučić na kraju govora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)