OPTUŽEN DA JE VREĐAO ALBANCE, JEDINI SVEDOK POLICAJAC! Skandalozna odluka suda lažne države, Nikola u zatvoru mesec dana

D. Z.

30. 06. 2022. u 18:43

DVADESETOGODIŠNjEM Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je uhapšen u utorak tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana.

ОПТУЖЕН ДА ЈЕ ВРЕЂАО АЛБАНЦЕ, ЈЕДИНИ СВЕДОК ПОЛИЦАЈАЦ! Скандалозна одлука суда лажне државе, Никола у затвору месец дана

Foto: D. Zečević

Prema rečima advokatice Jovane Filipović, ovaj mladić je optužen za "raspirivanje mržnje i netrpeljivosti" odnosno da je navodno pevao "Ubij, ubij Šiptara", a jedini svedok je policajac koji ga je priveo.

- Rešenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana uručeno nam je u četvrtak dva minuta pre isteka roka od 48 sati, koliko mu je bilo određeno policijsko zadržavanje - rekla je Novostima advokatica Jovana Filipović.

Ona dodaje da nema dokaza za ono što mu stavljaju na teret jer na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana niko nije uzvikivao pomenutu pesmu kao i da Nikola nije posedovao srpsku zastavu za šta ga takođe optužuju.

On je priveden pošto je napuštao spomen kompleks na Gazimestanu a mladić je prvi put tada došao na Kosmet.

BONUS VIDEO: ODJEKUJE SA GAZIMESTANA - Posle opela junacima koje je služio Porfirije, ori se srpska pesma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!